فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:24 Issue: 3, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام وسدی*، محبوبه برجیان فرد صفحات 202-211
    زمینه

     فعالیت ورزشی از عوامل تاثیرگذار بر سازگاری های قلبی عروقی محسوب می شود که مسیرها و مکانیسم های سلولی و مولکولی آن کاملا شناخته شد ه نیست. به نظر می رسد، TBX5 ازجمله عواملی است که می تواند د ر تنظیم هایپرتروفی قلب موثر باشد.

    هدف

     پژوهش حاضر با هدف بررسی هشت هفته فعالیت ورزشی با شد ت های مختلف بر بیان ژن TBX5 د ر قلب رت های نر نژاد ویستار انجام شد. 

    مواد و روش ها: 

    د ر این پژوهش تجربی، 24 سر رت نر بالغ از نژاد ویستار د ر سه گروه هشت تایی کنترل، فعالیت ورزشی پرشدت (HIT) و فعالیت ورزشی کم شدت (LIT) تقسیم بند ی شد ند. تمرین گروه HIT، شامل د وید ن با شد ت 85 تا 90 د رصد حد اکثر اکسیژن مصرفی و دو د قیقه با شد ت 50 تا 60 د رصد حد اکثر اکسیژن مصرفی و برنامه تمرین گروه LIT، شامل د وید ن با شد ت 55 تا 60 د رصد حد اکثر اکسیژن مصرفی و د و د قیقه با شد ت 45 تا 50 د رصد حد اکثر اکسیژن مصرفی بود و د ر همین زمان،گروه کنترل هیچ گونه تمرینی ند اشت. میزان بیان ژن TBX5 قلب نیز با استفاد ه از روش Real time-PCR اند ازه گیری شد. د ر پایان، د اد ه های به د ست آمد ه با استفاد ه از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی ارزیابی شد ند.

    یافته ها:

     شاخص وزن قلب، نسبت وزن قلب به وزن بد ن و ضخامت د یواره بطن چپ د ر گروه تمرین تناوبی با شد ت زیاد و کم به طور معنی د اری از گروه کنترل بیشتر و به ترتیب 0/001≥P و 0/004=P ، 0001/0≥P و 0/001=P و 0/0001≥P و 0/38=P بود. همچنین ضخامت بطن چپ د ر گروه تمرین تناوبی با شد ت زیاد به طور معنی د اری از گروه تمرین تناوبی با شد ت کم بیشتر بود (0/001=P)؛ د ر حالی که مقاد یر TBX5 د ر گروه های تمرین نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی د ار ند اشت (0/11=P).

    نتیجه گیری:

     فعالیت ورزشی با شد ت بیشتر می تواند اثرات برجسته تری بر هیپرتروفی قلب نسبت به فعالیت های ورزشی با شد ت کمتر د اشته باشد.

    کلیدواژگان: TBX5، فعالیت ورزشی پرشد ت، فعالیت ورزشی کم شد ت، رت نر بالغ
  • ژیلا شیخ پور، محمدحسین مافی، مریم مافی، علی امیری، سیده زهرا حسینی گل افشانی* صفحات 212-223
    زمینه

     جریت ورزی و ابراز وجود فعالانه و سازش پذیر، یکی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز پرستاران جهت کاهش تعارضات بین فردی و ساختن یک ارتباط تیمی موثر در محیط پیچیده بیمارستان هاست.

    هدف

     هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر آموزش جریت ورزی بر جسارت سازگارانه و پرخاشگرانه پرستاران است.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه مداخله ای، 64 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های شهرستان ابهر به روش تصادفی طبقه ای در دو گروه 32نفری مداخله و شاهد وارد مطالعه شدند. بسته آموزشی جریت ورزی به صورت کارگاه آموزشی دو روزه (10 ساعت) برای گروه مداخله برگزار شد. پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و جسارت سازگارانه و پرخاشگرانه تامپسون و برنبام قبل از مداخله، بلافاصله، یک و سه ماه پس از مداخله توسط شرکت کنندگان هر دو گروه تکمیل شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های فریدمن، من ویتنی، کای دو و فیشر استفاده شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمرات جریت ورزی سازگارانه بلافاصله پس از مداخله (0/002=P) و یک ماه پس از مداخله (0/025=P) در دو گروه مداخله و شاهد تفاوت معناداری داشت. نمرات جری تورزی پرخاشگرانه بلافاصله پس از مداخله، یک و سه ماه پس از مداخله در دو گروه از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (P>0/05)، اما نتایج آزمون فریدمن حاکی از کاهش معنادار آماری در نمرات جرات ورزی پرخاشگرانه گروه مداخله قبل، بلافاصله، یک و سه ماه پس از مداخله بود (P=0/002).

    نتیجه گیری: 

    دوره آموزشی جریت ورزی، نمرات جسارت سازگارانه را افزایش و جسارت پرخاشگرانه را کاهش داده است. مدیران پرستاری و مسیولین ذی ربط می توانند با هدف ارتقای این مهارت ارزشمند، درصدد برنامه ریزی دوره های آموزشی مستمر و مفید باشند.

    کلیدواژگان: جرئت ورزی، جسارت سازگارانه، جسارت پرخاشگرانه، پرستاران
  • جلیل عظیمیان، فاطمه محمدی، امیر جوادی، ندا عسگریان* صفحات 224-233
    زمینه

     سواد سلامت ظرفیت فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه بهداشتی جهت تصمیم گیری مناسب است. خودکارآمدی اطمینان خاطری است که در مورد یک فعالیت خاص احساس شده و باعث حفظ و ارتقای رفتارهای موثر در سلامتی می شود. 

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت و خودکارآمدی سالمندان انجام شد.

    مواد و روش ها:

     این پژوهش توصیفی همبستگی به صورت مقطعی در یک بازه زمانی روی سالمندان شهرستان رامسر در سال 1396 انجام شد. 144 نفر از سالمندان به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. پرسش نامه های خودساخته مشخصات جمعیت شناختی، خودکارآمدی رفتارهای بهداشتی در سالمندان ایرانی و سنجش سواد سلامت عمومی بزرگسالان با مراجعه به خانه های سالمندان توسط محقق تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری همبستگی، تی مستقل، مجذور کای و آزمون دقیق فیشر تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    بیشتر سالمندان مورد مطالعه زن (59 درصد)، متاهل (86/8 درصد)، خانه دار (52/8 درصد) و زیر دیپلم (35/4 درصد) با میانگین سنی 2/12±68/75 سال بودند. 61/8 درصد از سالمندان وضعیت اقتصادی خود را در حد متوسط می دانستند. آزمون آماری پیرسون ارتباط معناداری را بین سواد سلامت سالمندان و خودکارآمدی آنان نشان داد (0/0001=P).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نقش سواد سلامت در افزایش خودکارآمدی و کاهش بار مالی مراقبت های مربوط به سالمندان، لازم است سیاست گذاران سیستم های بهداشتی درمانی به مسئله سواد سلامت در برنامه ریزی های سیستم های بهداشتی توجه کنند.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، خودکارآمدی، سالمندان
  • شیما ندافی، علیرضا پرتوآذر، زهرا درگاهی، محمد مهدی سلطان دلال* صفحات 234-245
    زمینه

     مطالعات نشان دهنده آن است که نانواکسید فلزات بسیار فعال بوده و در مقابل طیف گسترده ای از باکتری ها، فعالیت باکتری کشی فوق العاده ای نشان می دهند. 

    هدف

     مطالعه حاضر با هدف مقایسه فعالیت ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه پسودوموناس آیروژینوزا و استافیلوکوک اوریوس از مواد غذایی و بررسی تفاوت این دو باهم انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه تجربی بر روی دو باکتری عامل بیماری زا در کنار دو سویه استاندارد از همان باکتری ها انجام شد. نانوذره اکسید روی از زیولیت تهیه شد و مقدار آن با استفاده از (XRF) X-Ray Fluorescence تعیین شد. اثر ضدباکتریایی نانوذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه پسودوموناس آیروژینوزا و استافیلوکوک اوریوس از مواد غذایی با روش ماکرودایلوشن و تعیین میزان MIC) Minimum Inhibitory Concentration) و (MBC) Minimum Bactericidal Concentration و دیسک دیفیوژن تعیین شد.

    یافته ها: 

    مقدار MIC نانوذره اکسید روی برای سویه استاندارد و جدایه پسودوموناس آیروژینوزا و سویه استاندارد استافیلوکوک اوریوس 4 میلی گرم بر میلی لیتر و برای جدایه استافیلوکوک اوریوس 22 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه پسودوموناس آیروژینوزا به ترتیب برابر با 16 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه استافیلوکوک اوریوس 8 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد و مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج، می توان دریافت که باکتری استافیلوکوک اوریوس حساسیت بیشتری نسبت به پسودوموناس آیروژینوزا در برابر نانوذرات اکسید روی دارد.

    کلیدواژگان: نانوذره اکسید روی، پسودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوک اورئوس، فعالیت
  • رقیه اربابی مقدم، سیده بتول حسن پور ازغدی*، لیلا امیری فراهانی، شیما حقانی صفحات 246-257
    زمینه

     سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال غدد درون ریز زنان در سنین باروری است که افراد را با مشکلات متعددی از جمله عوارض ظاهری هایپرآندروژنیک و مشکلات باروری درگیر می کند.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف تعیین ذهن آگاهی و ارتباط آن با عوارض ظاهری هایپرآندروژنیک، عوامل جمعیت شناختی و باروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است که روی 181 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به بیمارستان فیروزآبادی و فیروزگر به روش نمونه گیری مستمر (بر مبنای معیارهای ورود تا رسیدن به حجم مورد نظر) از خرداد 1397 تا مرداد 1398 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمعیت شناختی، فرم مشخصات ظاهری هایپرآندروژنیک و ابزار ذهن‎آگاهی براون و رایان جمع آوری شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، کروسکال والیس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. 

    یافته ها:

     میانگین امتیاز ذهن آگاهی 88/9±61/68 بود و با متغیرهای سن (0/01=P)، تحصیلات زن (0/001=P)، شغل زن (0/005=P)، وضعیت اقتصادی (0/02=P)، میزان رضایت همسر از اندام و ظاهر زن (0/02=P)، شاخص توده بدنی (0/01=P) و مدت ازدواج (0/001>P) ارتباط معناداری داشت. بر اساس مدل رگرسیون خطی چندگانه، مدت ازدواج 22 درصد از نمره کل ذهن آگاهی را پیش بینی کرد.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد ذهن آگاهی با یکسری متغیر در ارتباط است که از میان آن ها مدت ازدواج از متغیرهای تبیین کننده ذهن آگاهی است. توجه به متغیرهای مرتبط در تهیه و تدوین برنامه های مشاوره ای یا آموزشی در کنار دیگر شیوه های درمان برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان کمک کننده است.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، پیش بینی کننده ها، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • سمیه رحمانی، امیر مهدی قربان پور زره شوران*، حمیده ره انجام صفحات 258-269

    امروزه به موازات گسترش نسبی بهداشت عمومی در سراسر دنیا، بیماریهای گوناگون از قبیل ایدز، ماالریا و غیره نیز در جوامع بشری رو به افزایش است. به همین سبب صنعت داروسازی یکی از مهمترین صنایعی است که باید مورد حمایت قرار بگیرد تا مخترعین داروهای جدید، انگیزه کافی برای تولید داروهای موثرتر را داشته باشند. از سوی دیگر مزایای انکارناپذیر حمایت از اختراعات دارویی برای کشورهای درحال توسعه و کمتر توسعهیافته تهدیدی جدی و ممکن است سالمت عمومی این جوامع را به خطر بیندازد. در چنین شرایطی باید دید کدامیک از این دو اصل بر دیگری ترجیح داشته و باید در اولویت قرار بگیرد؛ بهداشت و سالمت عمومی به عنوان حق اولیه انسانها یا حمایت از اختراعات دارویی به عنوان حق انحصاری برای صاحبان آن؟ یکی از مهمترین مباحثی که که به طور مستقیم و غیرمستقیم در سازمان تجارت جهانی مورد بحث قرار گرفته، موضوع بهداشت عمومی، بهخصوص تجارت دارو و حمایت از اختراعات دارویی است و این سازمان پیوسته برای حفظ تعادل میان بهداشت عمومی و آزادی دسترسی به داروها از حقوق انحصاری دارندگان اختراعات دارویی نیز حفاظت کرده است. از این رو هریک از نظامهای حقوقی که خواهان پیوستن به سازمان تجارت جهانی هستند، به دلیل مواجه شدن با این دو موضوع ممکن است با مسایلی روبهرو شوند. بر همین اساس در مقاله پیشرو درصددیم با استفاده از روش های توصیفی و تحلیلی به بررسی شرایط و چالشهای حمایت از اختراعات دارویی در نظامهای حقوقی در صورت الحاق آنها به سازمان تجارت جهانی بپردازیم

    کلیدواژگان: حمایت از اختراعات دارویی، سازمان تجارت جهانی، نظامهای حقوقی، بهداشت عمومی
  • مهناز عسگری غنچه، سید مهدی میرداداشی*، محمد صادقی صفحات 270-283

    خانواده مهم ترین واحد اجتماعی است و بقای جامعه در گرو بقای خانواده و بقای آن در گرو نسب مشروع و پیوندهای قانونی است؛ بنابراین مسئله اثبات نسب از حساس ترین مسایل در حقوق اسلامی است که با توجه به اهمیت آن، قانون گذار برای حفظ آن در سایه وضع قوانین تلاش کرده است. از صدر اسلام تاکنون، در فقه امامیه و به تبع آن در قانون مدنی در مورد اثبات نسب از قاعده فراش به عنوان اماره قانونی استفاده می شود. لیکن امروزه با پیشرفت گسترده دانش ژنتیک و علوم آزمایشگاهی، برای تعیین نسب اطفالی که مورد انکار واقع می شوند، از دستاوردهای مهندسی ژنتیک استفاده می شود. از آنجا که در قانون مدنی ایران راه های اثبات نسب به طور مشخص ذکر نشده است و از طرف دیگر فقیهان و حقوق دانان در حجیت آزمایش های ژنتیک برای اثبات نسب اختلاف دارند، این شیوه های نوین پزشکی چالش های مختلفی را فراروی قواعد فقهی قرار داده است. در این مقاله با استفاده از تعدادی منابع فقهی و حقوقی و ژنتیکی به بررسی ارزش و جایگاه دستاوردهای مهندسی ژنتیک در اثبات نسب پرداخته شده است تا مشخص شود در حقوق ایران نیز نسب شرعی را می توان بر مبنای آن به اثبات رسانید یا خیر. یافته پژوهش حاضر این است که آزمایش ژنتیک نمی تواند به طور مستقل در اثبات نسب مشروع مورد توجه قرار گیرد. این آزمایش با توجه به قطعیت و اعتبار علمی بالایی که دارد تنها می تواند رابطه خونی بین افراد را احراز کند؛ در حالی که نسب مشروع علاوه بر رابطه خونی یک رابطه حقوقی است و بدون وجود شرایط سه گانه اماره فراش نمی توان به آزمایش ژنتیک برای اثبات نسب مشروع استناد کرد. اما با این حال این آزمایش برای اثبات برخی دعاوی مانند تعیین هویت اجساد مجهول الهویه و مطالعه تعلق اندام های جداشده از افراد در سوانح هوایی و انفجارها و ایجاد بانک اطلاعات ژنتیکی مجرمان می تواند راه گشا باشد.

    کلیدواژگان: اثبات نسب، قاعده فراش، آزمایش ژنتیک
  • مهناز مرادی، لیلی یکه فلاح، محمدعلی زحل، پیمان نامدار* صفحات 284-293

    اختلال حرکت اولیه مژکها یاDyskinesia Ciliary Primary) PCD)و سندرم کارتاجنر، از اختالالت ژنتیکی نادر هستند. اختالل عملکرد مژکها در این بیماری وجود دارد که سبب عفونتهای مکرر در ریه و سینوسها به همراه دکستروکاردی، رینیت وازوموتور مزمن و بروشکتازی میشود. در این مطالعه یک مورد نادر از سندرم کارتاجنر جهت شناخت بیشتر این بیماری گزارش شد. بر اساس این مطالعه باید در مبتالیان به عفونتهای مکرر تنفسی به این بیماری توجه کرد، زیرا تشخیص زودرس و درمان به موقع این بیماران منجر به کاهش عوارض غیر قابل برگشت و افزایش طول عمر میشود.

    کلیدواژگان: اختلال حرکت اولیه مژکها، سندرم کارتاجنر، دکستروکاردی، سایتوساینورسوس
|
  • Elham Vosadi*, Mahbobeh Borjian Fard Pages 202-211
    Background

     Exercise is one of the methods affecting cardiovascular adaptation, but its cellular and molecular pathways and mechanisms are unknown. T-Box Transcription Factor 5 (TBX5) gene seems to be one of the factors involved in regulating cardiac hypertrophy.

    Objective

     The aim of this study was to investigate the effect of an 8-week exercise program with different intensities on the expression of TBX5 gene in the heart of male Wistar rats.

    Methods

     In this experimental study, 24 male adult Wistar rats were divided into three groups of High Intensity Training (HIT), Low Intensity Training and (LIT) and control. Training groups performed the exercise program for 8 weeks, 5 sessions per week. The exercise program for the HIT group consists of running on a treadmill with five 8-min intervals at 85-90% VO2 max intensity divided into 2-min intervals at 50-60% VO2 max intensity, while for the LIT group it was included five 8-min intervals with 50-60% VO2 max intensity divided into 2-min intervals with 45% -50% VO2 max intensity. The control group performed no exercise. The real-time Polymerase Chain Reaction (PCR) analysis was used to measure the expression level of TBX5 gene. The collected data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey’s post hoc test.

    Findings

     The heart weight (P≤0.001 and P=0.004), heart-weight to body-weight ratio (P≤0.0001 and P=0.001), and left ventricular wall thickness were significantly higher in the HIT and LIT groups than in the control group (P≤0.0001 and P=0.38 ). The left ventricular wall thickness in the HIT group was significantly higher than in the LIT group (P=0.001). The TBX5 expression in the two training groups were not significantly different from that of control group (P=0.11).

    Conclusion

     It seems that more intensive exercise can have more significant effects on cardiac hypertrophy than less intensive exercise.

    Keywords: T-box transcription factor TBX5, High intensity training, Low intensity training, Male adult rat
  • Gila Shaikhpoor, MohamadHossein Mafi, Maryam Mafi, Ali Amiri, Seyedeh Zahra Hosseinigolafshani* Pages 212-223
    Background

     Assertiveness is one of the most important skills needed by nurses to reduce interpersonal conflict and build an effective teamwork in complex hospital environments. 

    Objective

     The aim of this study was to determine the effect of an assertiveness training program on nurses’ aggressive and adaptive assertiveness. 

    Methods

     In this interventional study, participants were 64 nurses working in hospitals of Abhar city in Iran, randomly divided into two groups of intervention (n=32) and control (n=32). Assertive training program was presented as a two-day training workshop (10 hours) to the intervention group, while the control group received no training. Thompson and Burnham’s Adaptive and Aggressive Assertiveness Scale were completed by the participants in both groups at baseline, immediately, one and three months after the intervention. After collecting the data, Friedman, Mann–Whitney, Chi-squared, and Fisher tests were used for their analysis.

    Findings

     The mean of adaptive assertiveness score was significantly different between the the two groups immediately (P=0.002) and 1 month after the intervention (P=0.025). The aggressive assertiveness scores were not significantly different immediately, 1 and 3 months after the intervention (P>0.05), but the results of Friedman test showed a statistically significant decrease in the aggressive assertiveness scores compared to its baseline score (P=0.002).

    Conclusion

     The assertiveness training program increased adaptive assertiveness and decreased aggressive assertiveness in nurses. Relevant authorities can design continuous and useful assertiveness training programs to promot this valuable skill in nurses.

    Keywords: Assertiveness, Adaptive assertiveness, Aggressive assertiveness, Nurses
  • Jalil Azimian, Fatemeh Mohammadi, Amir Javadi, Neda Asgarian* Pages 224-233
    Background

     Health literacy is the capacity of a person to obtain, process, and understand basic health information for appropriate health decision making. Self-efficacy is the assurance that is felt about a particular activity which maintains and promotes effective health behaviors. 

    Objective

     The purpose of this study is to evaluate the relationship between health literacy and self-efficacy in the elderly people.

    Methods

     This descriptive-correlational study with cross-sectional design was conducted on 144 elderly living in Ramsar city in 2018 who were selected using a random cluster sampling method. Data collection tools were a demographic form, Self Rated Abilities for Health Practices Scale, and Health Literacy for Iranian Adults completed by the researcher after obtaining informed consent from the participants. Data were analyzed in SPSS v.16 software using correlation test, independent t-test, chi-square test, and Fisher’s exact test.

    Findings

     Most of participants were female (59%), married (86.8%), housekeeper (52.8%) and high school dropouts (35.4%), and moderate financial status (61.8%) with a mean age of 68.75±2.12 years. Pearson correlation test results showed a significant relationship between health literacy and self-efficacy of the elderly (P=0.0001).

    Conclusion

     Considering the role of health literacy in increasing the self-efficacy of the elderly, healthcare system policymakers need to pay attention to the issue of health literacy in health system planning.

    Keywords: Health literacy, Self-efficacy, Elderly
  • Shima Naddafi, Alireza Partoazar, Zahra Dargahi, MohammadMehdi Soltan Dallal* Pages 234-245
    Background

     Studies have shown that metal nanoparticles are highly active and exhibits remarkable bactericidal activity against a wide range of bacteria.

    Objective

     The aim of this study was to examine the antibacterial activity of zinc oxide nanoparticles against standard strains of Pseudomonas aeruginosa and Staphylococcus aureus and their isolates in food products.

    Methods

     This experimental study was conducted on the two pathogenic bacteria and their two standard strains. Zinc oxide nanoparticles were prepared from zeolite and their amount was determined using the XRF analyzer. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were measured using disk diffusion method .

    Findings

    The MIC value of zinc oxide nanoparticles was 4 mg/mL for standard strain and isolate of pseudomonas aeruginosa and 2 mg/mL for standard strain and isolate of staphylococcus aureus. The MBC values for standard strain and isolate of pseudomonas aeruginosa were 16 and 8 mg/mL, respectively, while for the standard strain and isolate of Staphylococcus aureus it was reported 8 mg/mL.

    Conclusion

     Staphylococcus aureus is more sensitive to zinc oxide nanoparticles that pseudomonas aeruginosa.

    Keywords: Zinc oxide nanoparticles, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Antibacterial activity
  • Roghayeh Arbabi Moghaddam, Seyedeh Batool Hasanpoor Azghady*, Leila Amiri Farahani, Shima Haghani Pages 246-257
    Background

     Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in women of reproductive age which can cause many problems such as hyperandrogenic symptoms and fertility problems.

    Objective

     The present study aimed to determine the relationship of mindfulness with hyperandrogenic symptoms and demographic and fertility factors in women with PCOS.

    Methods

     This descriptive correlational study was conducted on 181 women with PCOS referred to Firoozabadi and Firoozgar hospitals in Tehran, Iran who were selected using a continuous sampling method and based on inclusion criteria from June 2018 to August 2019. Data were collected using a demographic/fertility form, the modified Ferriman-Gallwey Scale, Ludwig Hair Loss Scale, and Mindfulness Attention Awareness Scale (MAAS). Data were analyzed using independent t-test, one-way ANOVA, Kruskal-Wallis test, Pearson correlation test, and multiple linear regression analysis.

    Findings

     The mean MAAS score of women was 68.61±9.88 and was significantly correlated with age (P=0.01), wife’s education (P=0.001), wife’s occupation (P=0.005), economic status (P=0.02), husband satisfaction with wife’s body and appearance (P=0.02), body mass index (P=0.01), and duration of marriage (P<0.001). According to the multiple linear regression model, the duration of marriage could predict 22% of the variance in overall MAAS score.

    Conclusion

     Mindfulness is associated with some demographic variables, among which the marriage is its predictor. It is recommended to pay attention to the reported variables in preparation of counseling or educational programs, along with other treatments, for women with PCOS.

    Keywords: Mindfulness, Predictors, Polycystic ovary syndrome
  • Somayeh Rahmani, AmirMahdi Ghorbanpoor Zarehshuran*, Hamideh Rahanjam Pages 258-269

    Today, along with the relative expansion of public health around the world, various diseases such as AIDS, malaria, etc. are increasing in human societies. In this regard, the pharmaceutical industry is one of the most important industries that should be supported so that the inventors of new drugs have enough motivation to produce more effective drugs. On the other hand, the undeniable benefits of supporting pharmaceutical inventions pose a serious threat to developing and less developed countries, and may endanger the public health of these societies. In such situation, we should know which of these two principles is preferable to other and should be given priority: Public health as a basic human right or protection of pharmaceutical patents as an exclusive right of its owners? One of the most important issues discussed directly and indirectly in the World Trade Organization is ”public health”, especially the drug trade and the protection of pharmaceutical patents, and this organization has always protected the rights of drug inventors to maintain a balance between public health and freedom of access to medicine. Therefore, any legal system that wants to join this organization may face problems due to these two issues. This study aims to investigate the conditions and challenges of supporting pharmaceutical patents in legal systems in case of accession to the World Trade Organization.

    Keywords: Pharmaceutical patent protection, World trade organization, TRIPS agreement, Doha declaration, Public health
  • Mahnaz Asgari Ghoncheh, Seyed Mahdi Mirdadashi*, Mohammad Sadeghi Pages 270-283

    Family is the most important social group, and the survival of society depends on the survival of the family and its survival depends on legitimate parentage and legal ties. Therefore, the issue of proving the parentage is one of the most sensitive issues in the Islamic law and the legislator has tried to preserve it by enacting laws. From the beginning of Islam until now, in Imami jurisprudence and consequently in the civil law, the rule of marriage presumption has been used as a legal evidence to prove the parentage. However, with the widespread development of genetic science and laboratory sciences, genetic tests are used to determine the parentage. Since the Iranian Civil Code does not explicitly mention the ways of proving parentage, and there are disagreements between jurists and jurisprudents on the authority of such tests to prove parentage, these new medical methods have posed various challenges to jurisprudential rules. This study, using jurisprudential and legal sources, aimed to investigate the value and position of genetic tests in proving legal parentage to determine whether the legitimate parentage can be proved based on them in Iranian law or not. The results indicated that genetic testing cannot be considered independently for proving legitimate parentage. These tests, despite their high scientific certainty and validity, can only establish a blood relationship between people. A legitimate parentage is a legal relationship, in addition to being a blood relationship, and without the three conditions of marriage presumption law, genetic testing cannot be relied on to prove it. However, these tests can be helpful in proving some claims, such as identifying unidentified corpses, studying the organ damages caused by air accidents or explosions, and creating a genetic database of criminals.

    Keywords: Proving parentage, Marriage presumption rule, Genetic testing
  • Mahnaz Moradi, Leili Yekefallah, Mohammadali Zohal, Peyman Namdar* Pages 284-293

    Primary Ciliary Dyskinesia (PCD) and Kartagener Syndrome (KS) are rare genetic disorders. PCD occurs in patients with recurrent sino-pulmonary infection, dextrocardia, chronic vasomotor rhinitis, and bronchiectasis. This study reports a rare case of KS for having further awareness of this disease. According to this study, this disease should be considered in patients with recurrent respiratory infections, because early diagnosis and timely treatment of these patients can lead to reduced irreversible complications and increased life expectancy.

    Keywords: Primary ciliary dyskinesia, Kartagener syndrome, Dextrocardia, Situs inversus